برای ارسال اثر برای مسابقه؛ روی عنوان مسابقه کلیک کنید.
عنوان مسابقه
یک مسئله-یک راه حل
اهداف برگزاری مسابقه
- شناسایی ایده های ناب در راستای یافتن راه حل برای بحران ها و مشکلات ایران و جهان اسلام
- تشکیل بانک اطلاعاتی دسته بندی شده از ایده ها و افراد خلاق
- کمک به ایده های کارامد برای رسیدن به نتیجه
توضیحات

الف) مقدمه

جهان اسلام و به ویژه منطقه غرب آسیا در سال‌های اخیر کانون تحولات مهم و بحران‌های متعدد بوده است و با مشکلات و بحران های زیادی هستند. این بحرانها که بخشی از آنها منشا داخلی داشته و برخی دیگر منشا خارجی دارند باعث شده اند تا جهان اسلام نتواند از ظرفیتهای بالقوه و بالفعل خود آن چنان که باید و شاید بتواند استفاده نماید. هرچند وجود مشکلات داخلی و خارجی، دلیلی بر عدم امکان همگرایی و یا به حداقل رساندن اختلافات در سطوح استراتژیک و همکاری متقابل نیست، اما درک و تبیین این موضوع و یافتن راهکارهای عملی، نیاز به همفکری اندیشمندان و متفکران و نخبگان جهان اسلام دارد. بدیهی است تحقق این غایت مطلوب ابتدائا از طریق آسیب‌شناسی مسائل و مشکلات موجود در جهان اسلام و شناخت درست مسئله میسر است. سپس بایستی راهکارهای عملی و قابل اجرا ارائه شود. اگرچه دولت ها نقش اساسی هم در ایجاد و هم در حل این مشکلات دارند، اما برای یافتن راهکارهایی برای بهتر ساختن آینده، اتکای کامل به ساختارهای بروکراتیک دولتی چاره کار نیست. نهادهای مدنی غیردولتی، نخبگان و دانشگاهیان  نیز باید سهم خود را در مسیر ساختن آینده بپردازند. ذهن های خلاقی که خارج از ساختارهای متصلب اداری هستند، گاهی ایده هایی دارند که میتوانند جامعه ای را متحول کنند. موسسه آینده پژوهی جهان اسلام در راستای وظیفه ی اجتماعی خود، به دنبال فراهم آوردن بستری برای رشد ایده‌های ناب است. در این راستا یکی از اقدامات موسسه آینده پژوهی جهان اسلام برای همفکری و تضارب آراء میان نخبگان، برگزاری همایش بین المللی آینده جهان اسلام در افق 1414 شمسی است و  از ابتکاراتی که در حاشیه این همایش برای استفاده هرچه بیشتر از ظرفیت نخبگانی کشور بناست اجرا گردد،  طرح «یک مسئله، یک راه حل»  است.

ب) طرح یک مسئله-یک راه حل

 

این طرح عبارتست از اعطای جایزه به 12 ایده‌ی برگزیده در زمینه های سیاسی- فرهنگی و اجتماعی- اقتصادی- فناوری- ارزشها-زیست محیطی که بتواند راهکاری را برای یک مشکل یا بحران ارائه دهد.

با توجه به وجود تعاریف مختلف از اینکه جهان اسلام شامل کدام کشورها و مناطق می‌شود، موسسه آینده‌پژوهی جهان اسلام با مبنا قرار دادن سازمان همکاری اسلامی، جهان اسلام را شامل 57 کشور عضو این سازمان فرامنطقه‌ای می‌داند. بنابراین در طرح مذکور نیز گستره جغرافیایی جهان اسلام شامل این 57 کشور است. از طرف دیگر معنای مورد نظر از مفهوم «مسئله» در این طرح عبارت است از مشکلات و مسائل موجود در مناسبات میان کشورهای جهان اسلام و همچنین آن دسته از مسائل داخلی موجود در این کشورها که به نوعی با تعاملات خارجی آنان پیوند خورده است. به عبارت دیگر موضوعاتی که صرفا جنبه داخلی دارد و تاثیری بر روابط میان کشورها با دیگر اعضای سازمان همکاری اسلامی نمی‌گذارد، از دایره تمرکز این طرح خارج است. (در مورد جمهوری اسلامی ایران  ایده هایی که مربوط به حل مسایل داخلی نیز باشند قابل قبول است). 


ج)جمع آوری ایده ها

 

- جمع آوری ایده ها در دو بخش کتبی و ویدیویی انجام خواهد شد:

 

1. ایده های شفاهی:

 

-  علاقمندان به شرکت در مسابقه می توانند در مدت 5 دقیقه یک مسئله و یک راهکار عملی را به صورت شفاهی و  با فیلم برداری موبایلی مطرح نموده و ارسال نمایند.

 

2. ایده های مکتوب:

 

-هر شخص ایده خود را بصورت مکتوب توضیح میدهد و از طریق سامانه ارسال می نماید.

 

ویدیوها و موارد مکتوب ارسال شده توسط کارشناسان مشاهده شده و با نظر کارشناس در دسته بندی های مختلف قرار گیرد. برای هر دسته بندی موضوعی، هیاتی متشکل از داوران تخصصی امتیاز دهی خواهند کرد. در نهایت 12 ایده ی برتر هر کدام به مدت 10 دقیقه، ایده خود را در همایش ارائه خواهند کرد.

د) نحوه ارسال ایده ها

- در سامانه همایش ثبت نام کنید.

- در صفحه شخصی رو فرم شرکت در مسابقه کلیک کنید.

- با توجه به توضیحات، اطلاعات درخواستی را پر کرده و فایل مربوطه را ارسال کنید.

- در صورتی که تمایل دارید ایده خود را بصورت شفاهی ارسال بفرمایید، ویدیوهای خود را از طریق واتساپ یا تلگرام به شماره های زیر ارسال بفرمایید:

واتساپ: 09015145169

تلگرام:09015145169

 

 


مهلت ارسال ایده ها تا 97/12/15

 


تاریخ پایان ارسال اصل آثار 1397-12-15
تاریخ اعلام نتیجه بررسی اصل آثار 1398-01-15